Technologie

Zonnepanelen zijn er in veel soorten om te voldoen aan de verschillende kostenplaatjes, prestaties, grootte, efficiëntie en esthetische behoeften. Het type zonnepanelen is afhankelijk van de fabrikant van het zonnepaneel.

Zonnepanelen worden gemaakt met 3 verschillende technologieën

— Polykristallijn Silicium (goedkoper, matig rendement, meestal blauw van kleur)
— Monokristallijn Silicium (betere optie, hoog rendement, hogere m² opbrengst, meestal zwart van kleur)
— Thin-Film (goedkoper, laag tot matig rendement, kan flexibel van vorm zijn)

Zonnecellen die met deze technologieën zijn gemaakt worden normaliter aan elkaar gekoppeld in sets van 60, 72 of 96 cellen. Eenmaal gekoppeld, vormen zij een zonnepaneel of module. De panelen of modules vormen op hun beurt weer zogenaamde arrays (bijv. groeperingen op verschillende daken). Het is gebruikelijk om naar de arrays gezamenlijk te verwijzen als het zonnepaneelsysteem.

PERC Cell

De term PERC staat voor "Passivated Emitter and Rear Cell" en verwijst naar zonnemodules met een extra diëlektrische passiveringslaag, d.w.z. een reflecterend achter oppervlak en aluminium contactpunten. Dankzijn dit extra reflecterend oppervlak wordt ongebruikt zonlicht opnieuw geabsorbeerd in plaats van dat het verloren gaat. Dankzij de unieke structuur van de PERC Cell bereikt het systeem een hoger rendement dan standaard zonnecellen. Een dergelijke innovatieve technologie stelt de fabrikanten in staat om tot 1% aan absoluut rendement te winnen. Dit is een 5% winst in rendement!

Half-Cut cel technologie

Half-Cut cel technologie verdeelt de cel in twee afzonderlijke onderdelen door middel van een infraroodlaser. Hierdoor wordt de werkstroom in tweeën gedeeld, waardoor het rendement van het zonnepaneel met 2% toeneemt. Dit is een 10% winst in rendement! Het voordeel van deze technologie ligt in het vermogen van de zonnemodule om stroom te produceren, zelfs als een deel ervan in de schaduw ligt of een technisch probleem heeft. De rendementsverhoging door het halveren van een zonnecel leidt tot een betere productie per m², een hoger rendement en minder vermogensverlies.

Lagere hot-spot-temperatuur

Het fenomeen dat bekend staat als een hot-spot leidt tot een plaatselijke afname van het rendement, en lagere vermogensopbrengst. Als een hot-spot er langer is kan dat leiden tot onomkeerbare schade aan de module in de delen die het meest aan hoge temperaturen zijn blootgesteld, lagere hot-spot temperatuur is speciaal belangrijk omdat half-cell-modules de helft van de stroomspanning van full-cell-modules leveren.

iSola garantie

Alle iSola producten worden ondersteund door een uitgebreid garantiepakket. Dit omvat meer dan alleen een fabrieks- en onderdelengarantie van 25 jaar. U kunt er zeker van zijn dat u gedekt bent.